Mini-MP3 viser video

Creative har nettopp lansert en ny mp3-spiller, og viser at de ikke har planer om å gi opp kampen mot Apple. Denne gangen er det iPod Nano som skal nedkjempes.

Creative Zen V Plus er en liten, flashminnebasert mp3-spiller som klarer de fleste oppgaver. Spilleren kommer med inntil fire gigabyte minne, og kan spille musikk, video og radio, og vise bilder. Til sammenligning kan iPod Nano i utgangspunktet bare spille av musikk og vise bilder.

Liten og lett
Zen V Plus er en liten mp3-spiller, med målene 6,7 x 4,3 x 1,6 cm og en vekt på 43,5 gram. Zen V Plus er dermed nesten en centimeter mer lubben enn iPod Nano, som måler 9,0 x 4,0 x 0,69 cm og veier 42 gram. Men Creatives spiller er til gjengjeld en del kortere enn Nano.

Zen V Plus er den første spilleren med styrepinne vi har sett fra en stor mp3-spillerprodusent. Du navigerer altså rundt i menyene på omtrent samme måte som på en mobiltelefon med styrepinne. Området rundt styrepinnen er trykkfølsomt.

Spillerens menyer er basert på det samme lettfattelige systemet som brukes av Zen MicroPhoto og Zen Vision:M. Og Creative passer selvsagt på å få med i markedsføringen at de har patent på dette menysystemet, som minner mye om iPod-menyene.

Opp ned
Den nye mp3-spilleren lar deg også kikke på skjermen fra de vinklene du måtte ønske. Du kan nemlig rotere skjermbildet slik du ønsker, og derfor kikke på bilder og video opp ned om du ønsker det.

Zen V Plus er utstyrt med en 1,5 tommers OLED-fargeskjerm med en oppløsning på 128 x 128 piksler. Altså neppe det beste valget om du har tenkt til å kikke på lange filmer.

Når du skal overføre musikk til spilleren, kan du dra og slippe mp3-filene uten å gå innom et overføringsprogram. Du trenger heller ikke å installere noen drivere på PC-en din.

Zen V Plus støtter for øvrig Microsofts PlayForSure, noe som betyr at du også kan overføre musikk rett fra Windows Mediaplayer, og kjøpe musikk rett fra musikktjenester som for eksempel MSN Music.

Lydopptak
Spilleren har ellers en egen inngang for lydopptak, slik at du kan koble deg rett til for eksempel en CD-spiller og ta opp musikk, eller gjøre opptak med en ekstern mikrofon. I tillegg har Zen V Plus en egen, integrert mikrofon for stemmeopptak.

Spilleren kommer i svart og hvitt, med oransje, grønne eller blå detaljer. Batteriet skal holde til 15 timers avspilling. Prisen vil sannsynligvis ligge på rundt 2000 kroner for utgaven med 4 GB minne, mens utgavene med 1 og 2 GB trolig vil koste henholdsvis 1200 og 1600 kroner.

Creative lanserer i samme slengen en enklere utgave av spilleren, kalt Zen V. Denne er i all hovedsak lik Zen V Plus, men har ikke støtte for videoavspilling, og mangler FM-radio. Denne enklere utgaven vil trolig være rundt 200 kroner billigere enn Zen V Plus med samme lagringskapasitet.

(Kilde: Gizmodo.com, Creative.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen