Mini-kommunikator fra Nokia


Den originale 9500 Communiccator ventes ut på markedet i oktober

Communicator er et kjent merke blant forretningsmenn og proffbrukere. Disse kundene har i mange år satt på pris på muligheten til å surfe på vanlige nettsider og bruke kontorprogrammer som Word og Excel på mobiltelefonen. Nå er neste generasjon kommunikatorer på vei.

Vi kunne allerede i februar bringe de første bildene av Nokias nye toppmodell, 9500 Communicator. Dette er den første fulltastatur-telefonen på markedet som har kommet med støtte for trådløst nettverk og EDGE. Modellen kan imidlertid være i største laget for manges lommer.

Nå viser det seg at Nokia planlegger en ny og mindre modell kalt 9300 Communicator, ifølge Svenska Dagbladet. Denne skal bygge på den samme platformen som 9500 - Symbian med Nokia Series 80 grensesnitt - og kan fritt bruke de samme programmene som er skrevet for søstermodellen.

Slankere, men også fattigere
Den nyeste Communicator-modellen har imidlertid gått på en solid slankekur. Ifølge Svenska Dagbladet skal den i sammenlukket tilstand være på størrelse med et eksemplar av Nokias gamle proffmodell 6310. Det er ikke stort større enn de fleste vanlige mobiltelefoner på markedet i dag.

For å nå denne størrelsen har man måttet fjerne støtten for trådløst nettverk, og man er dermed avhengig av å bruke andre løsninger som Blåtann og infrarød. I tillegg kommer 9300 uten innebygget kamera, og den har naturligvis også et trangere tastatur og en mindre skjerm.

Selv om 9300 på papiret er en svakere telefon, tror Nokia at den vil selge i adskillig større volum enn storebror. Man antar at de små dimensjonene vil gjøre den mer attraktiv for den typiske bruker. I tillegg er det stor etterspørsel etter gode profftelefoner uten innebygget kamera.

Begge de to kommunikatorene skal føye seg til Nokias nye produktlinje 'Enterprise Solutions', som skal rette seg mot forretningsmarkedet. Dette skal være ett av de fire kjerneområdene selskapet vil satse på fremover, i tillegg til telesystemer, multimediatelefoner og vanlige mobiltelefoner.

Ankommer butikkene før jul
Vi kan vente 9300 Communicator ute i butikkene i løpet av november eller desember, kun to måneder etter at storebror 9500 er lagt ut for salg. Utsalgsprisen ventes å ligge på rundt 6000 kr uten subsidiering.

Mange har etterspurt et Communicator-modell med støtte for det nye 3G-nettet. En slik telefon skal etter planen lanseres en gang i løpet av våren, men vil ikke være å finne i butikkene før til høsten 2005.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen