Mindre spam i år

Fram til desember i år har verdens største internettleverandør bare registrert 2,2 millioner klager på spam-post fra kundene hver dag, ned fra 11 millioner hver dag i fjor. Gjennomsnittlig antall e-poster stoppet av e-post-filtrene til AOL hver dag er redusert med 50%, ned fra utrolige 2,4 milliarder til 1,2 milliarder hver dag.

AOL overvåker også personer som forsøker å sende spam-post blant sine kunder, og antallet her sank fra 2,1 milliarder om dagen til 1,6 milliarder om dagen.

AOL har gjort noe i det siste året for å få ned mengden spam deres abonnenter ser. AOL er kjent for å levere en programvarepakke til deres abonnenter, og denne oppgraderte de i år. Den nye versjonen inkluderer McAfee VirusScan Online, og noen anti-spam-verktøy. Den store reduksjonen i antall klager på spam-poster, er derfor sannsynligvis et resultat av denne.

Videre har USA i år fått en ny lovgivning som forbyr det å sende spam, kalt CAN-SPAM-loven. Denne har vist seg å ikke være spesielt effektiv, men mange spammere har likevel forsøkt å redusere mengden spam de sender til AOL. AOL har nemlig i et samarbeid med Microsoft, Yahoo og EarthLink saksøkt flere spammere under CAN-SPAM-lovgivningen.

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen