Mindre SMS på veiene

Vi har tidligere skrevet om bilisters uvettige vaner med å skrive tekstmeldinger mens de kjører.

Å sitte med blikket rettet mot mobiltelefonen istedenfor på veien mens man kjører, har blitt karakterisert som farligere enn å snakke i mobiltelefonen uten håndfri.

Mobiltasting under kjøring er også blitt sammenliknet med fyllekjøring hva angår evnen til å konsentrere seg om det man skal.

En undersøkelse gjort av Motorførernes Avholdsforbund på denne tiden i fjor, viste at 25 prosent av de spurte skrev tekstmeldinger mens de kjørte bil.

Nå ser det imidlertid ut som om en del av bilførere har tatt til vettet - i hvertfall når det gjelder tekstmeldinger. I årets undersøkelse svarte kun 12, 9 prosent av de 1 800 spurte at de skrev tekstmeldinger bak rattet.

Det virker imidlertid som om vi fortsatt har vanskelig for å legge fra oss mobilen helt. I den samme undersøkelsen svarte nesten hver tredje bilist at de fortsatt snakket i mobiltelefonen uten håndfri.

I Norge er det forbudt å benytte mobiltelefonen i bil uten en håndfrienhet, og flere og flere har fått kjenne den bitre følelsen av å få overlevert en fersk bot av politiet for uvanen.

(Kilde: Forbruker.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen