Mindre blir enda større

Cornice er en produsent som har spesialisert seg på å lage harddisker i mikroformat, og har nå tatt ett steg videre. Produsentens nye Dragon-serie er i følge produsenten selv de minste harddiskene i verden.

Med mål på 30 x 40 x 3,5 mm har størrelsen på de nye harddiskene blitt redusert med hele 40 prosent i forhold til produsentens tidligere produkter, og vil kunne brukes i både små bærbare musikspillere, PDA-er og mobiltelefoner.

I tillegg til den beskjedne størrelsen har diskene fått større lagringskapasitet enn andre mikrodisker. Dragon-serien vil nemlig kunne lagre helt opp til 10 GB.

Vil konkurrere med flash-minne
Direktøren i Cornice, Camillo Martino, sier til News.com at harddisker vil bli en stadig større konkurrent til vanlig flash-minne. Ikke minst på grunn av at prisen per GB vil være betydelig lavere. Nå når størrelsen har blitt såpass redusert håper Cornice på at de som lager bærbare enheter vil få øynene opp for harddiskene deres.

Det er imidlertid ett par ulemper med å bruke harddisker istedenfor flash-minne. En harddisk har nemlig bevegelige deler under panseret, noe som krever mer strøm enn flash-minne, samtidig som harddisken dermed vil være mer ømfintlig mot ytre påkjenninger som fuktighet og støt.

Analytikeren Krishna Chandler har i følge nettstedet Red Herring liten tro på at mobilprodusentene vil ta i bruk harddisker helt ennå. Hun mener nemlig at diskene må ha en tykkelse på 3 mm før produsentene tar det i bruk, og at Dragon-serien dermed er 0,5 mm for tykk. Andre analytikere er imidlertid uenig med henne, og utelukker ikke at Cornice allerede har dratt i land avtaler med flere forskjellige mobilprodusenter,

(Kilder: The Inquirer, Red Herring, News, Macworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen