Mindre billigkompakt fra Canon

Canon er ikke dem som lanserer færrest nye produkter i året, så det blir ofte en røys av nye produkter som kommer samtidig, men nå har de pussig nok lansert oppfølgeren til Canon PowerShot A470 helt alene for seg selv. Nykomlingen, som ikke overraskende får navnet Canon PowerShot A480, er 25% mindre enn forgjengeren, og har 10 megapiksler, noe som er 40% mer enn A470.

Liten og søt
Liten og søt

Canon PowerShot A480 kommer i fire farger, og det er omtrent det mest spennende med dette kameraet, foruten prisklassen. A470 koster i skrivende stund en syvhundrelapp for stykket, og selv om finanskrisen nå er et faktum skal man ikke utelukke at etterfølgeren også vil finne veien ned mot den prisen, et år etter lansering.

Utover det vi allerede har nevnt er det ikke mye nytt i A480. Sammenligner man med forgjengeren ser man det ganske tydelig. A480 får et brennviddeomfang som tilsvarer 37-122 mm ved fullformat, og dette er faktisk litt mindre enn det A470 var utstyrt med. Ellers er blenderen lik, skjermen er like stor og har samme oppløsning, og det meste annet er også temmelig likt. Endringene er som nevnt oppløsningen og størrelsen på selve kameraet, samt at videoopptaket nå tilbyr 30 bilder per sekund mot tidligere 20, og at batterikapasiteten er forbedret. Med de oppladbare batteriene som må kjøpes som ekstrautstyr får man 470 bilder per batterisett, i følge Canon og CIPA, mens man med alkaliske AA-batterier må nøye seg med 200.

Canon PowerShot A480 blir tilgjengelig i februar til en veiledende pris av kr 1399,-.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen