Millionstipend til kunstmangfold

Målet med stipendet er i følge Norsk Kulturråds utlysning å belyse hvordan unlike kunstarter, deriblant billedkunst, påvirkes av den økende blandingen av kulturer som vi ser i dag. Stipendet skal også bidra til å engasjere og inspirere til ulike former for kunstformidling på tvers av kulturelle grenser, og som utlysningen sier "å involvere og engasjere nye publikumsgrupper/miljøer til deltakelse".

I følge Kulturrådet er kunstnere og ulike formidlingsinstitusjoner aktuelle søkere, og man kan således også søke støtte til utgivelse av manuskripter og lignende, i tillegg til rene kunstneriske prosjekter. Man vil imidlertid ikke kunne gi støtte til "videreutvikling eller gjennomføring av prosjekter som er påbegynt eller som har vært gjennomført i en tidligere versjon. Det gis heller ikke støtte til prosjekter som det tidligere er søkt støtte til." Det er satt av omtrent en million kroner til stipendet, men individuelle tildelingsbeløp avhenger av antall søknader som godkjennes og hvordan hver enkelt søknad vurderes. På spørsmål fra Akam får vi imidlertid opplyst at man kan søke om støtte også fra andre stipendier, som f.eks Statens Utstillingsstøtte til kunstnere i etableringsfasen, for tiden maks kr 11 000,- per søker.

Fotografiet har alltid vært en viktig formidler av nettopp de spørsmålene som denne utlysingen tar for seg, og Akam vil derfor oppfordre alle våre lesere som har prosjekter som kan være kvalifisert til støtte i tankene, til å søke. Vi er overbevist om at det blant våre lesere finnes talenter og meninger som fortjener å slippes ut, noe et slikt stipend som dette kan bidra til. Vi gleder oss til å se eventuelle resultater, og oppfordrer lsere som søker til å holde oss oppdatert i forumet. Vi vil selvsagt skrive om det dersom noen av Akams lesere når frem med en søknad til et prosjekt.

For å søke skriver man til Norsk Kulturråd, Grev Wedels plass 1, 0151 Oslo. Mer informasjon får man ved å kontakte kontaktperson Birgit Bærøe på tlf 21 01 43 21 eller email birgit.baroe@kulturrad.no. Søknaden må inneholde en prosjektbeskrivelse i form av idè og formål, fremdriftsplan, budsjett og finansieringsplan. Søknadssum må oppgis og Cv for kunstfaglige ansvarlige må legges ved. Forøvrig kan Birgit være behjelpelig med råd og vink ang søknader. Søknadsfrist er 15 oktober.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen