Millioner av mobiler ligger ubrukt i skuffer og skap
(Bilde: iStockphoto)

Millioner av mobiler ligger ubrukt i skuffer og skap

Nå kan de gi kjærkomne inntekter til idrettslag over hele landet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Halvparten av oss har minst to gamle mobiltelefoner i skuffen, viser en ny undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Telenor. 

550 idrettslag over hele Norge starter nå en omfattende innsamling av gamle mobiltelefoner. Idrettslagene vil få 35 kroner for hver telefon de samler inn. Aksjonen er et samarbeid mellom Telenor og Norges Idrettsforbund.

Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge.
Administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor.Foto: Kurt Lekanger, Mobilen.no

– Det hoper seg opp i roteskuffene. Så nå vil idrettslag over hele landet samle inn telefonene du ikke trenger. Over 90 prosent av en gammel telefon kan brukes i ny produksjon, sier administrerende direktør Berit Svendsen i Telenor Norge i en pressemelding.

7,8 millioner mobiler

Til sammen er det rundt 7,8 millioner "overflødige" telefoner i Norge, ifølge Norstat. 51 prosent av nordmenn over 17 år har to eller flere gamle mobiltelefoner, mens 19 prosent har fire eller flere telefoner. 

Det ble solgt tilsammen 2,2 millioner mobiltelefoner i Norge i 2012, en nedgang på to prosent i forhold til året før. 86 prosent av alle solgte mobiltelefoner i Norge er nå smartmobiler. 

350 000 gamle mobiler samlet inn

Det er tredje året på rad at denne aksjonen arrangeres. De to første årene ble det samlet inn til sammen over 350 000 gamle mobiltelefoner, noe som ga 12,4 millioner kroner til idrettslagene.

– Dette er penger som gjør godt i klubbkassene rundt om kring i landet. I tillegg er det en dugnad med tydelig miljøprofil. Det skaper ekstra engasjement hos innsamlerne, sier idrettspresident Børre Rognlien i Norges idrettsforbund. 

Telefonene blir ifølge Telenor samlet inn i spesialposer slik at de ikke skal kunne tas ut når de først er lagt oppi. Det for at sikkerheten skal ivaretas. Brukbare telefoner blir restaurert for videresalg andre steder i verden, mens resten blir resirkulert. Data blir slettet og eventuelle SIM- eller minnekort blir destruert, opplyser Telenor.

Les også om tiårets viktigste mobiler:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen