Millionene tikker inn for Pebbles nye smartklokke
Teknofil
(Bilde: Kickstarter/montasje)

Millionene tikker inn for Pebbles nye smartklokke

Ble lansert på Kickstarter i går.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Smartklokken Pebble Watch så dagens lys i 2013, og fikk mye oppmerksomhet for det som den gang så ut til å bli et banebrytende produkt. Gjennom folkefinansiering på Kickstarter, fikk utviklerne inn mer enn nok penger til å realisere drømmen sin. Pebble-klokken viste seg derimot ikke å være like bra som først forventet, da vi omsider fikk testet den i fjor.

I går kveld, norsk tid, ble imidlertid en ny Pebble-klokke lansert, skriver The Verge. Også denne gang lanserte de sitt nye produkt som et prosjekt på Kickstarter. Der ba de – nærmest symbolsk, virker det som – om å få forhåndsbestillinger til en verdi av 500 000 dollar, før de startet masseproduksjonen av sin nye Pebble Time.

I skrivende stund har de allerede fått inn over 8,1 millioner dollar fra 38 500 «backers», og begge tallene øker «i sanntid». Det er fortsatt 30 dager igjen av kampanjen.

Med andre ord ser det ut til at det nye Pebble-prosjektet vil bli tidenes mest innbringende Kickstarter-prosjekt. Smart-kjølebagen Coolest Cooler, har så vidt oss bekjent fortsatt rekorden, med sine 11 millioner dollar (68 millioner kroner).

Foto: Kickstarter

7 dagers batteritid

Siden den første Pebble Watch, har flere større mobilprodusenter laget sine egne smartklokker til Android. I tillegg blir Apple Watch lansert i april. Derfor er det kanskje litt overraskende at «lille» Pebble har fått suksess med et nytt Kickstarter-prosjekt.

For hva er egentlig så spesielt med nye Pebble Time? Selv trekker utvikleren frem at den har sju dagers batteritid, nytt design, og et nytt grensesnitt som blant annet viser de viktigste hendelsene du har på planen.

Den lange batteritiden skyldes at Pebble Time bruker en fargeskjerm, kalt «color e-paper», som er lite ressurskrevende. Smartklokken er også vanntett, som den forrige. En annen nyhet er derimot at klokken har fått mikrofon, slik at du kan svare på varsler. I tillegg kan du gjøre flere egne tilpasninger i grensesnittet, og app-utvalget til Pebble skal nå består av mer enn 6 500 apper. Ellers er det vel først og fremst nytt design og nye farger som vekker oppsikt.

Pebble Time kan forhåndsbestilles via Kickstarter nå, hvor den koster fra 179 dollar (1400 kroner + moms og frakt). Utsending starter i mai.

Lang batteritid på Pebble Time kan være en fordel:
Apple Watch funker angivelig bare i 3 timer »

(Kilder: KickstarterThe Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen