Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.
Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas. (Bilde: Telenor)

Milliardene triller inn i Telenor

– Sunn vekst i mobilinntektene, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

I første kvartal 2013 var Telenors driftsinntekter 24,7 milliarder kroner, mens resultatet havnet på 8,4 milliarder kroner, noe som ga en resultatmargin på 34 prosent. Kontantstrømmen var 5,6 milliarder kroner.

– Første kvartal 2013 kjennetegnes av solid kontantstrøm fra driften på 5,6 milliarder kroner, sterke marginer i flere virksomheter og god fremdrift i India. Den styrkede EBITDA-marginen på 34 prosent er ytterligere støttet av en høyere andel prispakker og god nettverkskvalitet i den norske virksomheten, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en melding.

Positive  trender

Den organiske inntektsveksten i konsernet er svakere i dette kvartalet enn i tidligere, som følge av lavere vekstbidrag fra India, lavere salg av håndsett, samt regulatoriske forhold.

– Vi vurderer imidlertid de underliggende trendene som positive. Sunn vekst i mobilinntektene i virksomhetene i Norge og Thailand bidrar til solide marginer, fortsetter Baksaas.

Bangladesh preges av høy kundetilvekst i dette kvartalet. Regulatoriske forhold påvirket Telenors utvikling i Pakistan i kvartalet, imidlertid ser vi nå at salget tar seg opp.

– I løpet av kvartalet har dtac i Thailand gjennomført en landsomfattende oppgradering av nettverket, og forbereder lansering av 3G-tjenester på 2,1 GHz-båndet i andre kvartal. Dette representerer en viktig milepæl i overgangen fra konsesjon- til lisensregime, sier Baksaas.

Fortsetter investeringene i Norge

I Norge fortsetter Telenor å investere for å sikre sine kunder tilgang til mobildekning og tjenester.

– Vi har nylig justert våre mobiltilbud for å tilpasse oss kundenes behov og overgangen til data. Vi ser positive effekter fra effektiviseringsarbeidet dette kvartalet, og ser det som avgjørende for verdiskapningen fremover, sier Baksaas.

For å gjøre kundene sine i stand til å utnytte fordelene som kommer fra Internett, må Telenor være endringsdyktige.

– Etterspørselsveksten etter datasentriske tjenester krever betydelige investeringer i høyhastighetsnettverk. Det er derfor avgjørende at vi fortsetter å implementere bærekraftige forretningsmodeller som sikrer langsiktig avkastning på disse investeringene, sier Baksaas.

Les også: Telenor skal presse myndighetene

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen