Miljøvennlige og spennende mobilmaster

Miljøvennlige og spennende mobilmaster

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Ericsson viser fram et mobilmastkonsept kalt "Tower Tube". Ikke bare er det bedre for omgivelsene, men også mer kostnadseffektivt å ta i bruk og vedlikeholde. I tillegg må det jo sies at det ser bedre ut enn tradisjonelle mobilmaster.

Les også:

- Nå blir mobildekningen bedre
- Kan ikke påvise strålingsubehag
- Helsefarlig 3G-nett?

Miljøvennlig, effektivt og lekkert

Mastene er hele fem meter i diameter med en høyde på 40 meter. De består av fleksibel betong som omslutter utstyret til en basestasjon i tillegg til antennene. Den fleksible betongen kan formes og farges til å "smelte" sammen med omgivelsene, eller den kan bli et flott landemerke for lokalsamfunnet. I tillegg skal betongen gi 30 prosent mindre utslipp under produksjon og transport, sammenlignet med det stålet som blir brukt i dag.

Basestasjonen er plassert i toppen av tårnet, og reduserer dermed avstanden mellom den og antennen. Dette skal gi økt kapasitet og dekning. Samtidig reduseres energibruken med opptil 40 prosent. Miljøvennligheten stopper ikke her; basestasjonene tar 60-75 prosent mindre plass sammenlignet med tidligere design. Siden mastene har alt utstyr innebygd, kan operatører unnlate sikkerhetsgjerder og mye vedlikehold.

Denne moderne landskapsarkitekturen er tegnet av den svenske arkitekten Thomas Sandell (f.1959). Sandell har også designet møbler for blant annet Room og Ikea.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen