Miljøvennlige CD-plater av mais

I følge Sanyo kan én enkelt maiskolbe bli til 10 CD-plater, og med tanke på hvor mye mais som produseres på én enkelt åker, skulle det være nok til å forsyne hele verden med de nye miljøvennlige CD-platene.

Dagens CD-plater er laget av spesialbehandlet plastikk, som avgir giftige gasser ved brenning og som ikke brytes ned i naturen - selv om den faktiske dataen på disken ikke overlever stort lenger enn mais-CD-en. De nye CD-platene kan dermed potensielt løse et relativt stort miljøproblem når de kommer på markedet en gang i desember.

Når de først kommer i sirkulasjon, vil de dukke opp først som produksjons-CD-er med musikk eller data fra selskaper som ønsker å profilere seg med en miljøvennlig profil, i følge Sanyo. Det foreligger ingen planer om å lansere overskrivbare utgaver av platene foreløpig, men det utelukkes ikke. Mais-CD-en støtter "alle" standarder og har i følge Sanyo nøyaktig de samme egenskapene som en "vanlig" CD-plate av plastikk.

Enn så lenge kan prisen på CD-platene bli et aldri så lite problem - de koster 3 ganger så mye som vanlige plastikk-CD-er, men Sanyo forventer at prisen bare blir ca. 20% mer hvis de tar av i markedet.

Og - nei, du kan ikke spise CD-platen din i fremtiden heller :)

(Kilde: PC World, Sanyo, Slashdot)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen