Mikrotelefon til Europa

For en knapp måned siden lanserte VK Mobile verdens minste mobiltelefon: VK2000. Telefonen ble først kun lansert i Kina og Frankrike, men nå er det klart for verdenslansering. Grunnen til dette er blant annet at det har blitt solgt hele 50 000 eksemplarer av telefonen siden den ble sluppet.

Grunnen til det massive salget er uten tvil størrelsen og designet. Med dimensjoner på 90 x 50 x 8,8 mm, samt en vekt på fattige 48 gram, burde telefonen være det absolutte førstevalget for de som gjerne dropper funksjoner og teknologi for å få seg en minst mulig telefon.

Telefonen har kun støtte for GSM 900/1800, og kan dermed ikke brukes i Nord-Amerika. Trådløse teknologier som IR-port og blåtann finner man heller ikke, og surfing på nett går unna i vanlig GPRS-hastighet. EDGE har med andre ord måttet vike for design og pris.

Strippet for multimediemuligheter
VK2000 har fått en STN-skjerm med en oppløsning på 143 x 128 punkter og en fargedybde på 65536 farger. Dette er dårligere spesifikasjoner enn de fleste andre skjermer i dagens mobiltelefoner.

Man finner heller ikke kamera, MP3-spiller eller andre multimediefunksjoner i modellen, så de som krever dette av en telefon er nok ikke i målgruppen til VK Mobile i dette tilfellet.

Presidenten i VK, Yi Cheol-sang, bekrefter dette. - Mens Samsung prioriterer dyre og avanserte mobiltelefoner, vil VK Mobile satse på low-end-delen av mobilmarkedet med VK2000, sier han i en pressemelding.

Det er ennå usikkert om Norge er et av landene som vil importere VK2000, som rulles ut på det europeiske markedet i disse dager. Prisen på telefonen vil ligge på under tusenlappen i de landene den blir lansert.

(Kilder: VK Mobile, GSM Arena, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen