Mikro FM-sendere tillates

Alternativ tekst mangler
Jens of Sweden med fler får en ny sjanse

Det var etter et møte i CEPT (the European Conference of Postal and Telecommunications Administations) noe tidligere i høst at ting har begynt å skje. CEPT kom med en anbefaling om felles effektgrense for mikro FM-sendere.

Poenget med en mikro FM-sender er å kunne sende musikk fra f.eks. MP3-spilleren og over på en radio. Dermed vil man kunne nyte godt av all musikken man har lagret på MP3-spilleren uten å koble opp med bruk av kabler. Spesielt er dette praktisk i bilen.

Tidligere måtte Post- og teletilsynet kreve individuelle frekvenstillatelser for de ulike senderne. Nå vil alle sendere med en maksimalt utstrålt effekt på 50 nW eller lavere i FM-båndet kunne tillates. Dog forutsettes det at man holder seg innenfor en kanalbåndbredde på maksimalt 200 kHz. FM-mikrosendere skal overholde krav i henhold til til ETSI-standarden EN 301 357 og være CE-merket.

Dermed er det bare å glede seg til skredet av MP3-spillere som kommer med innebygde FM-sendere og også at man lovling kan ta i bruk ekstraustyr som Apples iTrip. Mange husker kanske at Jens of Sweden forsøkte seg med slik funksjonalitet på spilleren MP-300 våren 2004, men ble den gang stoppet av det svenske Post- og teletilsynet.

(Kilde: Post- og teletilsynet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen