Mikro-bærbar med krutt

Sharp Willcom D4 WSO16SH
Sharp Willcom D4 WSO16SH

Intels Atom-prosessor ble nylig lansert, og rettes mot kompakte bærbare datamaskiner og håndholdte enheter som avanserte PDA-er og mobiltelefoner.

Nå har Sharp Willcom vist frem en håndholdt maksin som baserer seg på en 1,33 GHz-utgave av Intel Atom - Z530. Denne prosessoren har et maksimalt effektforbruk på bare 2 Watt.

Maskinen har fått navnet D4 WSO16SH og veier inn på 470 gram. De fysiske målene er 8 x 19 x 2,6 cm. Den trykkfølsomme og LED-baklyste skjermen er på 5" og klarer en oppløsning på 1024 x 600 punkter.

Blant andre spesifikasjoner kan vi nevne 1 GB minne (DDR2-533), 40 GB 4200 RPM harddisk, 2 megapiksler kamera, trådløst nettverk, Bluetooth og USB (4 porter). Kortleser for microSD er også innebygget.

Vi holdt nesten på å glemme det – men maskinen kan også benyttes som mobiltelefon.

For svak for Vista?

At denne maskinen har mye krefter på liten plass er det ingen tvil om, men spørsmålet er om den er kraftig nok for Vista. Ifølge tidlige tester sies nemlig ytelsen med Windows Vista å være heller dårlig.

Sharp Willcom D4 WSO16SH ventes å bli tilgjengelig i juni, til en pris rundt 1300 USD i Japan. Enheten er spesielt rettet mot det japanske markedet, men gir en pekepinn på hva slags enheter vi kan forvente basert på Intel Atom.

Se en video av enheten hos Ubergizmo. Sjekk også Sharp Japan for flere bilder.

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen