Mikke må registrere seg

Har du kontantkort og er uregistrert må du sørge for å registrere deg med korrekt navn innen 1. august. Gjør du ikke dette vil telefonnummeret ditt bli stengt for normal trafikk. Ordningen er innført for blant annet å få en slutt på at kriminelle gjemmer seg bak anonyme telefonnummer.

Siden 1. februar i år har det ikke lenger vært mulig å etablere en kontantkortavtale eller fylle på kortet uten å først registrere det på sin rettmessige eier. Det har tidligere vært populært å registrere kontantkortet sitt på fiktive navn som for eksempel Klaus Knegg og Mikke Mus. Nå er dette ikke lenger tillatt.

Må vise frem legitimasjon
Ordningen innebærer at du må registrere deg før det vil være mulig å bruke kontantkortet, noe du for eksempel kan gjøre på salgsstedet. Netcom og Sense mener dette er urimelig, men har fått avslag fra post og teletilsynet på innvendingene sine.

Kontantkort har vært mye brukt i kriminelle miljøer hvor man kan bedrive lyssky aktiviteter uten å være redd for at noen skal finne ut hvem man er. Uregistrerte kontantkort kan ikke spores, i og med at PIN-kode og telefonnummer ligger i startpakken når man kjøper den.

Det har også vært et problem at barn og unge blir trakassert i form av tekstmeldinger, uten at man er i stand til å finne frem til avsenderen. Med de nye reglene håper man å få en slutt på dette.

Det nye ordningen er nok en lettelse for økokrim som lenge har irritert seg over kriminelle som utnytter systemet nettopp fordi de kan være anonyme.

(Kilde: NPT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen