Mikke blir mobil

Tidligere i sommer kunne vi lese at Disney, i samarbeid med mobiloperatøren Sprint, lanserte en egen mobilpakke. Pakken, som markedsføres både mot foreldre og barn, inneholder både spesialtelefoner og mobiltjenester som ringetoner, bakgrunner og video- og lydinnhold.

Nå er den første Disney-mobilen i pakken kommet. Enhetens navn er egentlig M900, og produseres av den heller ukjente mobilprodusenten Dmobo.

Det skal ikke mer enn et øyekast til for å se hvilken Disney-figur som har inspirert selskapets første mobiltelefon. Både utsiden og innsiden er prydet med Mikke Mus sitt hode i forskjellige varianter. Til og med området rundt kameralinsen er formet som Mikke Mus.

Mikke-mobilen er en tribåndstelefon. Det vil si at den kan brukes de fleste steder i verden, også i Norge.

Telefonens innvendige FTF-skjerm har en oppløsning på 128 x 160 bildepunkter, og kan vise 262 tusen farger.

Videre skal telefonens mål være 88 x 47 x 22 millimeter. Dens størrelse er med andre ord ikke ulik mange andre mobiltelefoner på markedet i dag. Vekten er på 90 gram.

Samtaletiden og standby-tiden er på henholdsvis 5 og 200 timer.

Hvis du har lyst på Mikke-telefonen må du skynte deg å bestille flybilletter. I tillegg til at det kun skal lages 3888 eksemplarer av telefonen, vil den kun selges i Hong Kong i forbindelse med åpningen av Hong Kong Disneyland.

Barna vil ha elektronikk
Disneys mobilpakke er bare en liten del av selskapets inntreden i teknologiens verden. Allerede kan barn få alt fra snakkende speil til karaokemaskiner og digitalkameraer for prinsesser. Ettersom teknologien får en større og større inntreden i hverdagen, produseres det stadig flere leketøy som inneholder elektronikk.

Joe Lawandus i Disney bekrefter trenden blant barn:

- Barn er så vant med teknologi over alt. Hvis det ikke finnes i lekene også, vil de føle at noe mangler, sier han.

Jennifer Caveza ved Otis College sier at lekenes utvikling tvinges frem av teknologiens fremskritt:

- Vi er nødt til å holde tritt med teknologiens utvikling. Barn er veldig oppmerksomme, og vil ha elektroniske leker i stadig yngre alder.

(Kilde: Slashphone, Mickey News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen