M:i:III - Collector's Edition

Glem FBI, CIA og MI6. IMF, også kjent som "Impossible Mission Force", fikser det som må fikses i vår moderne verden med terrortrusler rundt hvert hjørne. Deres stjerneagent er selvsagt Ethan Hunt, spilt av Tom Cruise ("Collateral", "Last Samurai").

Ethan Hunt er mer moden og menneskelig i denne filmen.
Ethan Hunt er mer moden og menneskelig i denne filmen.

Moden

Det er dog ett problem med herr Hunt. Han har trukket seg fra aktiv tjeneste og bruker tiden på å trene opp nye agenter. Grunnen er enkelt og greit kjærligheten. Ethan Hunt er blitt mer moden, og dermed også mer menneskelig, siden sist vi så ham. Agenten vår har nemlig forlovet seg med Julia, spilt av Michelle Monaghan ("Kiss Kiss, Bang Bang"). For alt hun vet arbeider hennes livs kjærlighet i samferdselsdepartementet. Aner vi et aldri så lite problem i forholdet?

Det er dog bare en av flere bekymringer regissør J.J. Abrams har lesset på skuldrene til Ethan. En av hans beste elever forsvinner under ett oppdrag. En sadistisk våpenhandler gjør sin entré, og Hunt vet ikke helt hvem han kan stole på i sin egen organisasjon. Alt er med andre ord duket for nervepirrende action.

Gode skuespillere

Utenom historien, kameraføring og ikke minst tempoet er ”Mission: Impossible III” skuespillerdrevet. Greit nok, vi vet hva Tom Cruise presterer på lerret. Dataeksperten Luther Stickel spilles igjen av Ving Rhames ("Entrapment"). Denne gangen har vennskapet mellom Luther og Ethan kommet så langt at de to blir sjelesørgere for hverandre, noe som skaper enda en personlig dynamikk i filmen.

Se større versjon og flere bilder
M:i III har et lass av gode skuespillere

Laurence Fishburne ("Matrix"-filmene) spiller Ethans sjef Theodore Brassel, en beinhard type som ikke har noen problemer med å smelle med tunga. Fishburne har for så vidt tidligere vist, i blant annet ”Matrix”, at han både kler og behersker vanskelige og gode dialoger.

Skuespilleren som dog virkelig må trekkes frem for sin enorme innsats er Philip Seymor Hoffman ("Capote"). Han portretterer den sadistiske Owen Davian. Det er spennende, skummelt og nesten frastøtende å se hvordan Hoffman klarer å skape en så til de grader sadistisk skurk. Ved å la Davian være Hunts motstykke skaper regissøren en dyp og dirrende dynamikk mellom de to.

M:i:III (Mission: Impossible III)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen