TEST: Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3 / X360)
Test

Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3 / X360)

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Av og til kommer det et spill som får meg til å glemme alt av faste måltider, husarbeid og personlig hygiene. Spill av denne typen får meg til å sitte pal foran skjermen en hel kveld, helt til jeg tilfeldigvis ser på klokken og tenker «Jøss, er uret halv fem allerede?», og når jeg omsider køyer og lukker øynene fortsetter spillet bak øyelokkene og langt inn i drømmeland.

Du har kanskje gjettet det allerede – Might & Magic: Clash of Heroes HD er soleklart et spill av denne arten, med et avhengighetsskapende spillsystem som tar et krafttak i konkurranseinstinktet ditt og nekter å slippe deg løs før det er ferdig med deg.

Spillet byr på vakre omgivelser.
Spillet byr på vakre omgivelser.

Et vakkert spill

Might & Magic: Clash of Heroes HD er egentlig en nylansering, og spillet ble opprinnelig gitt ut på Nintendo DS i 2009. For anledningen har utvikleren Capybara Games naturlig nok valgt å gi spillets presentasjon en betydelig overhaling – og endte opp med et eksepsjonelt vakkert resultat. Den tusjerte tegnestilen som preger både figurene og universet oser av personlighet og farger, og stillbildesekvensene som brukes under kampanjedelens viktigere øyeblikk er av samme herlige art. Musikken understreker det hele med pompøse arrangement og dramatiske komposisjoner.

Ta det med ro – det er langt fra så komplisert som det ser ut som.
Ta det med ro – det er langt fra så komplisert som det ser ut som.

Rollespill med hjernetrim

Et bunnsolid kampsystem som krever strategisk kløkt, tålmodighet og erfaring er basisen som driver spillet fremover, mens godt brukte elementer av rollespill og hjernetrim gjør at spillet på merkelig vis blir til noe helt unikt når de ulike delene er satt sammen til en enhet. Med en herlig visuell stil som er behagelig å se på og en godt uttenkt nettdel har spillet det som skal til for å tilby uendelig med moro.

En kamp til døden – på internett.
En kamp til døden – på internett.

Fantastisk engasjerende

Og noen lange lastetider, en middelmådig historie og rare balanseskeivheter regnes bare som små og nesten ubetydelige problemer når selve hovedretten er så fantastisk engasjerende som dette. Men nå må jeg avslutte teksten før abstinensene slår inn for fullt – du finner meg på nettet med et klamt og intenst grep om spaken mens jeg klekker ut heftige strategier.

Might & Magic: Clash of Heroes kan kjøpes på Xbox Live Arcade og PlayStation Network (testet).

Dom PS3: 9/10 KLASSISK

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Might & Magic: Clash of Heroes HD på Gamer.no

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen