Anmeldelse

Midfield General – General Disarray

Han er bestekompis med Fatboy Slim og var med på å starte plateselskapet Skint, som har gitt ut artister som X-Press 2, Kidda og det allerede nevnte superstjernealteregoet til Norman Cook. Damian Harris i Midfield General er med andre ord ingen hvemsomhelst innen big beat-scenen, da han har vært helt sentral i utformingen av lydbildet ved aktivt å støtte miljøet med plateselskapet sitt. Han ligger heller ikke på latsiden og gir her ut sitt andre studioalbum etter "Generalisation" fra 2000. Midfield General liker ordspill like mye som han liker fart og spenning i musikken, noe "General Disarray" vitner om.

Spillets mester

Damian Harris er Midfield General.
Damian Harris er Midfield General.

Du hører at Midfield General kjenner spillet like godt som sine egne bukselommer og er så selvsikker på stilen at det nesten kan virke arrogant. For han er ikke tidenes mest kjente artist, noe en sammenlikning med Fatboy Slim, The Chemical Brothers, The Crystal Method og The Prodigy illustrerer. Når det er sagt er herr Harris såpass fortrolig og ydmyk at han vet hvor grensene går, og lager derfor ikke et overprodusert platinablondt album hvor statusen innen Skint og miljøet gjør at det hele liksom skal selge seg selv. For det er solid kvalitet det er snakk om på "General Disarray".

Det begynner lovende med en kjent og kjær, men fremdeles tøff meloditype i Self Referencing Intro, som utvikler seg akkurat slik man vil at den skal gjøre, med samples og rappeelementer på riktig plass. Man håper på mer kraft og energi à la The Chemical Brothers, men siden det er en introduksjon godtar vi pirringen. Disco Sirens er en funkinspirert discolåt med røffe elementer som kjennetegner big beat. Den er catchy, samtidig som den ikke bikker over med irriterende sirenebruk. Dette er et av problemene til albumet, at låtene ikke tør å ta større sjanser.

Eliten er fremdeles eliten

Kongen i plateselskapet, men fremdeles et stykke igjen å gå innen solokarrieren.
Kongen i plateselskapet, men fremdeles et stykke igjen å gå innen solokarrieren.

For mens vi kjenner til navn som de nevnte Fatboy Slim og The Prodigy på grunn av deres attraktive og kompromissløse stil, faller Midfield General litt bakpå. Eliten innen musikk som dette tør å gå farlige stier og utfordre både seg selv og lytteren. Midfield General havner på en litt mer generisk vei og heller over mot mer standard dancetakter, som for eksempel i låta Bass Mechanic. 4/4-takten bankes i bordet med harde beats, akkurat som på dancemiljøets pulserende dansegulv. Det låter fett, men det mangler det lille ekstra.

Men Midfield General er nå ikke helt uten sin egen stil. Bruken av prating dominerer ofte, som i Teddy Bear. En ganske positiv egenskap ved pratelåtene er at innholdet i snakkingen er artig å høre på, i motsetning til mye annen tomprat vi hører ellers. Sangen Seed Distribution inneholder kul prating med en særdeles markant engelsk aksent. Akkurat denne låta vitner mye om det øvrige problemet til albumet: Det er flust med potensial for knallhits av kvalitet vi kunne ha husket i årevis fremover, men Midfield General velger enten å gå for en trygg og mer standardisert vei eller sin særegne kaklestil. Melodien i starten av Seed Distribution har et utrolig godt potensiale, og det er nesten synd at Harris ikke velger å bygge mer på den. Albumet avsluttes på en flott måte med Self Referencig Refrain som binder det hele sammen med starten ved bruk av den samme, gode og fengende melodien.

Konklusjon

"General Disarray" er et album som ikke vil nok. Det er flust med potensiale og tendenser, men Damian Harris i Midfield General velger å gjøre albumet sitt om til dansetakter og hørespill isteden. Han skal ha respekt for å tråkke sin egen sti, men albumet hadde blitt mye bedre hvis han hadde utfordret seg selv enda mer og lagd hemningsløse takter som ikke stod tilbake for noe eller noen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen