Middagstallerkenen for lathanser
Teknofil
(Bilde: Tomorrow Machine.)

Middagstallerkenen for lathanser

Ren oppvask uten børste eller maskin.

I disse juletider koser nok de fleste seg med både pinnekjøtt, ribbe, and og andre tradisjonelle, smakfulle matretter. Felles for alle julemiddager er imidlertid at de etterlater seg oppvask, ofte en av de mer fettete og skitnere oppvaskene gjennom året.

Dette har svenskene i firmaet Tomorrow Machine bestemt seg for å gjøre noe med. Firmaet spesialiserer seg i å bruke nyskapende teknologier i gjenstander folk flest kan få bruk for, og denne gangen har de satset på tallerkener laget av en spesiell type cellulose.

Tallerkener med vannskrekk

Tallerkenene er behandlet med et såkalt superhydrofobisk materiale, som gjør at de støter fra seg fuktighet. Samme type materiale har blitt brukt i mobiltelefoner, og nettbrett, fra Motorola og Huawei.

Dette skal i praksis bety at ingenting – selv ikke bakterier – kan feste seg på platen. For at tallerkenen skal bli ren, skal det være nok å helle matrestene av den etter at man er ferdig. Ifølge produsenten er tørking også helt unødvendig.

Ikke i salg – ennå

Du kan imidlertid ikke løpe ut og kjøpe en slik tallerken med en gang, for det nye materialet er ennå ikke godkjent for bruk sammen med næringsmidler. Om det får den godkjennelsen blir det imidlertid et svært spennende materiale, ettersom det også skal være like hardt som keramikk, ekstremt lett og praktisk talt uknuselig.

Andre sysler også med bittesmå ting:
Dette er garantert verdens minste el-bil »

(Kilde: Digitaltrends)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen