Microsofts satser på nytt

Microsoft satset tidligere i år med applikasjonen Silverlight. Silverlight er en webbapplikasjon som i likhet med flash gir nettbrukere mulighet til å se video, animasjoner, grafikk og høre lyd på en enkel måte. Nå relanserer de applikasjonen i ny versjon.

Til kamp mot Adobe
Microsoft kastet seg ut i et nytt marked da de lanserte Silverlight tidligere i år. Adobe har lenge hatt hegemoni for medierte brukeropplevelser med sin løsning Adobe Flash. Analytikere mente første utgave av Silverlight vanskelig kunne utfordre Adobe, de mente derimot at en videreutvikling i andre versjon ville ha større potensial. Nå mener Microsoft de har forbedret programmet slik at det er langt kraftigere enn både Java, Flash og Silverlight 1.

- Rammeverket kan innebære at det går 1000 ganger raskere å kjøre silverlightapplikasjoner enn å kjøre Javascript i en nettleser, sier Scott Guthrie, sjef for Microsofts utviklingsavdeling, ifølge svenske IDG.


Hard Rock Café bruker Microsoft sin løsning på sine nettsider.

Microsoft satser hardt på nett
Så langt har Silverlight ikke maktet å ta store deler av markedet blant nettbrukere fra Adobe på dette området, men det er tydelig at nettet for tiden er viktig for Microsoft. De har den siste tiden satset hardt på nye tjenester på nettet. Blant annet med fototjenesten Photosynth. Med Silverlight forsøker de å skape et større eierskap ikke bare innen utviklingen av slike tjenester, men også hvordan publikum konsumerer disse.

Så langt har nettsatsningen til Microsoft tatt små steg om gangen, men det forventes at neste utgave av deres operativsystem, Windows 7, i langt større grad vil linkes opp mot nettet enn det vi har sett i Windows XP og Windows Vista.

Ny versjon av Flash Player
Adobe holder seg derimot ikke passive på sidelinjen og ser på at Microsoft kaster seg inn i et marked de så langt har hatt enevelde over. De har i dag sluppet endelig versjon av Flash Player 10.

- Med Flash Player 10 beholder vi ledertrøyen for innovasjon på internett og det er utrolig spennende å se at den nye plattformen allerede utnyttes til å skape opplevelser som tidligere ikke var mulig å få til på web’en, sier Kenny Bogoe, produktspesialist på web hos Adobe, ifølge pressemelding.

For deg som nettbruker betyr denne konkurransen at det stadig skapes nye muligheter og nye tjenester for hvordan du kan bruke nettet.

Silverlight 2 kan lastes ned her.

Flash Player 10 kan lastes ned her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen