Microsofts FAT-patent revurderes

Det amerikanske patent-kontoret, U.S. Patent and Trademark Office (PTO), har forkastet Microsofts søknad om patent på det populære filsystemet FAT.

Ønsket om å revurdere Microsofts sitt FAT patent ble først fremsatt i april 2004 av organisasjonen PUBPAT (the Public Patent Foundation (PUBPAT), en organisasjon som har som mål å kontrollere eventuelle misbruk av patenter, eller patenter som er urimelige eller urettferdige.

Microsoft hevder de utvikler FAT-filsystemet I 1976, og dette systemet har siden vært veldig populært, spesielt i forbindelse med forbindelse mellom datamaskiner og digitale enheter. FAT brukes også av systemer som Samba, for at Linux-og Unix datamaskiner kan kommunisere med Windows-PC-er.

Selv ser ikke Microsoft på avgjørelsen til PTO som noe nederlag, og de forteller faktisk at de gleder seg til å svare på avgjørelsen. Les mer. PTO har ikke avskaffet FAT-patentet, de har kun satt et spørsmålstegn ved det og ønsket kommentarer fra Microsoft. PUBPAT derimot, mener denne avgjørelsen er en seier mot Microsoft. Og PTO mener Microsofts sitt FAT-patent er feilslått.

(Kilde: eweek.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen