Microsofts taleassistent kommer til Android og iOS
(Bilde: Microsoft)

Microsofts taleassistent kommer til Android og iOS

Men først skal Cortana bli smartere.

Å prate i mobiltelefonen er noe de fleste av oss gjør fra tid til annen. Noen av oss prater til og med til mobilen – eller i hvert fall til de talestyrte informasjonsassistentene tilhørende Apple, Google eller Microsoft.

Disse såkalte taleassistentene – som henholdsvis kalles Siri, Google Now og Cortana – fungerer kun på de respektive produsentenes operativsystemer. Men dette er noe Microsoft nå har planer om å endre på, skriver Reuters. Ved å bruke forskning fra et kunstig intelligens (AI)-prosjekt kalt «Einstein» skal Cortana bli enda bedre – allerede kommende høst dersom Microsoft holder tidsskjemaet.

Deretter skal hele pakka gjøres tilgjengelig som en frittstående app. Det vil si at brukere av nettbrett og mobiltelefoner med Android og iOS også etter hvert vil kunne nyte av Microsofts assistentteknologi.

Den nye AI-teknologien skal blant annet gjøre Cortana i stand til å lese og forstå e-post. Microsofts mål er å skape den første virkelig «intelligente» assistenten som kan forutse brukerens behov.

– Nøkkelen til Cortanas suksess vil være å vite hvor brukeren er, hvor mye klokka er og hva de prøver å gjøre. Albert Einsteins arbeider med forholdet mellom tid og rom ga opphav til Microsofts hemmelige prosjektnavn, uttalte Eric Horvitz, forskningsleder hos Microsoft Research.

Microsoft overalt – ikke nødvendigvis Windows

Cortana flytter også inn i Windows 10-søket.
Cortana flytter også inn i Windows 10-søket.

Det er nok en god stund siden Microsoft innså at de ikke hadde mulighet til å få resten av verden til å bruke selskapets operativsystem Windows. Strategien er derfor blitt å få Microsofts programvare og tjenester tilgjengelig på flere plattformer.

Og det er akkurat dette som skjer når Cortana etterhvert blir tilgjengelig for konkurrentenes operativsystemer. Hvis da den nye Cortana blir så god som Microsoft håper den skal bli, vil Apple og Google få en sterk konkurrent.

Sammenligningen mot Siri vil bli ekstra spesiell, ettersom denne tjenesten i likhet med Cortana bruker Microsofts søketjeneste Bing – mens Google selvfølgelig googler med Google Now.

Apple kan dog snart skryte av ha flere språk på plass for sin tjeneste – inkludert svensk og dansk.

Cortana kommer også til Windows 10:
Dette er nytt i neste Windows >>>

(Kilde: Reuters)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen