Microsofts smartarmbånd har fått en solid oppdatering
(Bilde: Microsoft)

Microsofts smartarmbånd har fått en solid oppdatering

Mange nyttige funksjoner.

Sammen med smartklokkene har også de treningsrettede smartarmbåndene blitt langt mer tallrike den siste tiden, og i oktober i fjor kastet også Microsoft seg på denne bølgen med sin Microsoft Band. Produktet er allerede ganske fullstappet med teknologi, men som Cnet melder har armbåndet nå blitt enda nyttigere, i form av en ny oppdatering.

Blant funksjonene som Microsoft Band allerede byr på er muligheten til å koble seg til mobiltelefonen med Bluetooth LE (Low Energy)-teknologi og motta varsler om e-post, SMS eller oppringninger, samt meldinger fra eksempelvis Facebook eller Twitter.

Microsoft Band byr på mye teknologi, og har nå også fått flere funksjoner.
Microsoft Band byr på mye teknologi, og har nå også fått flere funksjoner. Foto: Microsoft

Bedre meldingsfunksjon

Denne meldingsfunksjonen har nå fått et kraftig løft ved at du nå også kan svare på meldinger med armbåndet, og altså ikke bare motta dem. Det kan du gjøre via et tastatur på skjermen som benytter Microsofts Word Flow-løsning, som alle Windows Phone-brukere skulle være godt kjent med.

WordFlow fungerer ved å vise ulike ord over selve tastaturet basert på bokstavene  du taster inn, og kan «lære» hvilke ord du bruker hyppigst for å tilpasse visningen av ordene deretter. Den nye oppdateringen har for øvrig også forbedret visningen av meldinger ved at meldingene nå «hurtigvises» på skjermen i store bokstaver, slik at du ikke trenger å anstrenge øynene ved å lese flere linjer med liten skrift.

Den treningsrelaterte funksjonaliteten har også blitt oppgradert. Syklerne har nå blitt tilgodesett med en dedikert syklemodus som blant annet bruker den innebygde GPS-en til å måle avstander, og som tilpasser pulsmåleren til sykling. I tillegg holdes også øye med kaloriforbrenningen mens du sykler.

Oppgradert skytjeneste

Utover dette har også den tilhørende skytjenesten Microsoft Health fått en oppgradering. Tjenesten skal nå blant annet by på vesentlig mer treningsrelatert informasjon og mer detaljerte grafer.

Samtidig med den nye oppdateringen har Microsoft også sluppet en prøveversjon av et nytt utviklerverktøy, som gir tredjepartsutviklere mulighet til å utnytte sensorene i Band-armbåndet til å lage nye og forhåpentligvis nyttige applikasjoner. Microsoft Band kommer med hele 10 ulike sensorer, inkludert UV-sensor, hudfuktighetssensor, gyroskop, akselerometer og lyssensor.

Den nye oppdateringen skal for øvrig bare være den første i lang rekke oppdateringer som Microsoft visstnok planlegger å slippe på månedlig basis fremover. Microsoft Band er oppgitt med en foreløpig pris på 2195 kroner i Prisguide, men har tilsynelatende ennå ikke blitt tatt inn av noen norske butikker. 

Microsoft slapp også nettopp ny mobil: Lumia 535 er billig, men heller ikke knirkefri »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen