Nokia 216.
Nokia 216. (Bilde: Microsoft)

Microsofts nye telefon er for deg som ikke krever massevis av fancy funksjoner

Og den nye billigmodellen heter Nokia.

Etter at Microsoft kjøpte Nokias mobilavdeling har Nokia-navnet som kjent blitt byttet ut med Lumia på de fleste modeller, men det betyr ikke at Microsoft har kvittet seg helt med navnet. Nå har de nettopp lansert en ny Nokia-telefon, som blant andre The Verge melder.

Den nye modellen heter Nokia 216 og tilhører det aller rimeligste segmentet av Microsofts mobiltelefoner.

Beskjeden maskinvare

Nokia 216 er altså ikke noe maskinvaremonster. Den byr på en 2,4-tommer skjerm med en beskjeden oppløsning på 320 x 240 piksler, 16 MB minne, og via minnekort kan du få opptil 32 GB lagringsplass.

Nokia 216.
Nokia 216. Foto: Microsoft

Front- og hovedkameraene har begge en oppløsning på 0,3 megapiksler. Batteriet skilter med en kapasitet på 1020 mAh, som skal holde til 18 timers taletid, 24 dagers standby-tid og 47 timer med musikkavspilling.  

Norsk nettleser

Telefonen er ikke ment for medieavspilling, så for å surfe på nettet må du nøye deg med 2G GSM-tilkobling. Mobilen kommer for øvrig med den norske Opera Mini-nettleseren. Norsk pris og lanseringsdato er ikke kjent, men andre, tilsvarende billigmodeller som Nokia 230 koster kun 500 kroner i Norge.

Nokia 216 kan bli den siste mobilen i denne klassen som Microsoft lanserer. I mai i år meldte vi at Microsoft har planer om å selge den delen av virksomheten sin som lager de aller rimeligste telefonene til et nyopprettet, finsk selskap ved navn HMD og den taiwanske elektronikkgiganten Foxconn.

Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Her er noen telefoner Microsoft aldri lanserte: Selskapet hadde spennende ting på gang »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen