Dette skal ifølge @evleaks være Microsofts nye topptelefoner i Lumia-serien.
Rykte
Dette skal ifølge @evleaks være Microsofts nye topptelefoner i Lumia-serien.

Microsofts nye flaggskip kan ha lekket

Får øyeinnlogging og trådløs lading.

Det formelig tusser av rykter og spekulasjoner rundt Microsofts kommende flaggskip-modeller i Lumia-serien. Sist ut med å bidra til snakkisen er den beryktede «evleaks», som i en Twitter-oppdatering kan vise til to produktbilder formodentlig tatt av Microsofts eget PR-apparat.

Av bildene ser vi to ulike Lumia-mobiler, én i sort og én i blå drakt. Den blå telefonen skal visstnok være flaggskipmodellen som går under kodenavnet Cityman, men som snart kan bli bedre kjent som Lumia 950 XL. Den sorte, under kodenavnet Talkman, skal på sin side selges under navnet Lumia 950 mener «evleaks».

Dette skal være Microsoft Lumia 950 XL.
Dette skal være Microsoft Lumia 950 XL.

Får store skjermer

De to telefonene ser nokså like ut, men bortsett fra at de begge kommer med Windows 10 forhåndsinstallert har de litt ulike egenskaper.

Denne sorte saken skal visstnok kalles for Lumia 950.
Denne sorte saken skal visstnok kalles for Lumia 950.

Lumia 950 XL, flaggskipet, skal få en 5,7 tommer stor skjerm mens Lumia 950 skal bli litt mer håndgripelig med sine 5,2 tommer. I begge tilfeller er det snakk om QHD-skjermer. 

Videre skal Lumia 950 XL drives av en Snapdragon 810-prosessor og få et batteri med kapasitet på 3300 mAh. Tilsvarende spesifikasjoner for den noe mindre Lumia 950 skal være en noe svakere Snapdragon 808-prosessor og et 3000 mAh-batteri.

Trådløs lading og iris-skanning

Dette bildet skal ha lekket og viser Lumia 950.
Dette bildet skal ha lekket og viser Lumia 950.

Batteriet skal være utskifbart på begge modeller, men det blir visstnok bare storebroren som kan lade det trådløst ved hjelp av en medfølgende Qi-lader.

Ryktene skal dessuten ha det til at begge modellene får en iris-skanner. Denne kan registrere de unike trekkene til irisen din og logge deg inn automatisk, helt uten behov for noen PIN-kode, om du ser på sensoren. 

Resten av spesifikasjonslisten skal ifølge evleaks by på blant annet et 20 megapiksel «PureView» hovedkamera og et fem megapiksel stort frontkamera. Hele tre gigabyte minne skal være tilgjengelig for operativsystemet og applikasjoner, og den interne lagringskapasiteten – som visstnok skal kunne utvides – blir 32 gigabyte. Alle tilkoblinger vil skje med den nye USB Type-C-pluggen (Tek Ekstra).

Noen eventuell lanseringsdato er ikke kjent ennå, naturlig nok.

Microsoft ruller snart ut Windows 10 til mobiler: Disse Lumia-modellene får oppdateringen først »

(Kilder: TwitterGSM-arena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen