Microsofts nye billigmobil har ikke Windows
(Bilde: Microsoft)

Microsofts nye billigmobil har ikke Windows

Lanserte mobil til under 160 kroner.

I sommer annonserte Microsoft at de dropper Android i sine billigste Nokia-mobiler, og at selskapet heller vil ha fokus på mobiltelefoner basert på Windows Phone. 

Selskapet sa da at mobilene i Asha-, 40-serien og X-serien går inn i en såkalt «vedlikeholdsmodus«, hvoretter Microsoft i løpet av de neste 18 månedene gradvis ville slutte å støtte dem. De fleste antok derfor at det var helt slutt på alle Nokia-mobiler med andre operativsystemer enn Windows Phone.

Nå viser det seg at dette var feil. I dag annonserte nemlig Microsoft billigmobilen Nokia 130, en telefon som verken kjører Windows Phone eller Android.

Nokia 130 er basert på plattformen Nokia Series 30, et enkelt mobiloperativsystem som første gang ble brukt i en mobiltelefon i 2002, og senere er blitt brukt også i de rimelige telefonene Nokia 100, 101 og 105

Nokia 130 vil komme i flere ulike farger.
Nokia 130 vil komme i flere ulike farger.Foto: Microsoft

Billigste mobil fra Microsoft

Prisen på Nokia 130 blir bare 19 euro – altså i underkant av 160 kroner. Til sammenligning koster Microsofts billigste Windows-mobil, nylanserte Lumia 530, rundt 700-800 kroner. 

Telefonen har en 1,8-tommers fargeskjerm og et alfanumerisk tastatur. 

Ifølge et blogginnlegg fra Microsoft skal en av de store fordelene med Nokia 130 være at den har ekstrem batteritid sammenlignet med mer avanserte smartmobiler. Standbytiden er oppgitt til 36 dager for enkelt-SIM-versjonen av telefonen, eller 26 dager for dual-SIM-modellen. Taletiden er opptil 13 timer, og du skal kunne spille videoer fra et SD-kort i opptil 16 timer. Musikk kan spilles av i opptil 46 timer – nesten to dager – før telefonen tar kvelden. 

Telefonen kommer med medfølgende avspillingsprogramvare for video og musikk, og det er også en FM-radio i telefonen. 

Sterk vekst siste måned:
Nå finnes det 300 000 Windows Phone-apper »

(Kilder: Nokia, Re/Code)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen