Microsoft-floppene vi slett ikke savner

Noen av gigantens oppfinnelser er vi glade for at er gravlagt.

Siden oppstarten i 1975 har Microsoft vært en verdensleder innenfor teknologi og maskinvareutvikling, og er fremdeles verdens absolutt største på programvare. Likevel er det ikke gitt at selskapet, med over 100 000 ansatte, aldri har støtt på skjær i sjøen.

Kanskje særlig det siste tiåret har vært litt tøft for Microsoft, men opp gjennom historien er det enkelte produkter som har floppet hardere enn andre, og som det egentlig er utrolig at sjefene har gitt grønt lys for. Vi har sett i historiebøkene og funnet frem et knippe av disse, så får vi håpe at de har lært av disse feilene – slik at vi aldri blir utsatt for noe liknende igjen.

Verdens kjiipeste «OS»

Oppstartsskjermen til Microsoft Bob.
Oppstartsskjermen til Microsoft Bob. Foto: Microsoft

Selv om datamaskiner var begynt å bli allemannseie på midten av 90-tallet var det langt fra alle som følte seg komfortable med å bruke den nye høyteknologiske boksen. Windows 3.1 sitt grafiske grensersnitt var avskrekkende for mange, så for å befeste datamskinens plass i stua jagde Microsoft sin Bob ut i butikkene.

Microsoft Bob var et program som la seg som et skall på toppen av den eksisterende Windows-installasjonen din og ga deg en alternativ måte å åpne de mest brukte programmene på.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (8)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen