HoloLens-brillene legges omsider ut for forhåndsbestilling.
HoloLens-brillene legges omsider ut for forhåndsbestilling. (Bilde: YouTube/Microsoft)

Microsofts HoloLens-briller legges endelig ut for bestilling

Men når blir de avanserte «utvidet virkelighet»-brillene tilgjengelige i Norge?

Den siste tiden har VR-teknologien fått mye oppmerksomhet på grunn av de nær forestående lanseringene av både Oculus Rift- og HTC Vive-brillene. Microsoft har imidlertid også et høyteknologisk brillepar på gang, nemlig HoloLens, som nå omsider tar ett steg nærmere markedet.

HoloLens er ikke VR-briller i vanlig forstand, men derimot et «utvidet virkelighet»-produkt. Brillene bruker avansert kamera- og sensorteknologi til å registrere de virkelige omgivelsene, for så å projisere virtuelle elementer på disse i høy kvalitet.

Windows-bloggen sin kunngjør Microsoft at utviklerversjonen av HoloLens nå skal legges ut for forhåndsbestilling. Selve salget skal starte den 30. mars, men da riktignok kun i USA og Canada i første omgang.

Norsk lansering uviss

Det er dessverre ennå ikke kjent når brillene vil bli tilgjengelige for interesserte nordmenn. På en henvendelse fra Tek.no svarer Microsoft Norge at de ennå ikke har noe informasjon å dele angående en eventuell norsk lansering.

HoloLens byr på avanserte sensorer og mye prosessorkraft.
HoloLens byr på avanserte sensorer og mye prosessorkraft. Foto: Microsoft

Uansett vil HoloLens kreve en relativt dyp lommebok når de eventuelt kommer på markedet her på berget. Den amerikanske prisen ligger på solide 3000 dollar, som tilsvarer cirka 26 000 kroner med dagens kurs.

På vei til forbrukere

Brillene legger til rette for interaksjon med virtuelle objekter ved å snappe opp håndbevegelser til brukeren, og produktet har også støtte for stemmekommandoer. HoloLens er et selvstendig produkt som ikke krever tilkobling til noen eksterne enheter, men kommer med Bluetooth-støtte som gjør at du for eksempel kan koble til kontroller.

Microsoft skriver i blogginnlegget at utviklerversjonen er ment å bane veien for den forbrukerrettede utgaven av brillene, men uten å antyde noe tidsvindu for når forbrukerversjonen vil bli tilgjengelig. 

HoloLens vil få mange bruksområder: Slik kan brillene brukes til å se på sportssendinger »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen