Microsoft viser nytt Office-GUI


Bilde: Jensen Harris/Microsoft. Klikk på bildet!

De tidligere skjermbildene vi har presentert fra Microsoft Office 2007 har vært midlertidig grafikk for å vise frem hvordan den nye verktøylinjen kommer til å fungere. Microsoft avslørte i går hvordan den endelige versjonen av Office 2007 kommer til å se ut. Det nye brukergrensesnittet vil være på plass i beta 2 av produktivitetspakken, som skal være klar i løpet av året.

Det første du vil legge merke til i Office 2007, er den nye menylinjen, kalt "ribbon" av Microsofts egne utviklere (se bildet øverst i artikkelen). Denne skal erstatte dagens nedtrekksmenyer og verktøylinjer helt, og de ulike fanene du ser på ribbon varierer noe alt ettersom hvilket objekt du jobber på. Dersom du jobber med en tabell i Word, dukker det opp to ekstra faner kalt Design og Layout. Disse forsvinner igjen med en gang du beveger deg bort fra å jobbe med tabellen.


Bilde: Jensen Harris/Microsoft. Klikk på bildet!

Øverst i venstre hjørne finner man også den såkalte Office-knappen, som er en nedtrekksmeny hvor du kan opprette, finne, åpne og skrive ut dokumenter. Her finnes også en liste over de dokumentene du har hatt åpen nylig. Det er første gang Microsoft viser frem denne Office-knappen.

Rett til høyre for Office-knappen, finner man to av de mest brukte kommandoene i Office; Save og Undo. Dersom du i Office 2003 har sagt ja til å sende inn statistikk om din bruk av Office, er dette statistikk som har blitt brukt for å plassere disse knappene så sentralt. Denne miniverktøylinjen har fått navnet Quick Access Toolbar.

neste side finner du flere skjermbilder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen