Microsoft vil utfordre VMware

Microsoft annonserte denne uken at de kjøper Calista Technologies. Sistnevnte har spesialisert seg på desktopvirtualisering, noe som naturlig nok ligger Microsoft svært nær hjertet.

Calista-løsningen påstår å levere betydelig bedre ytelse og brukeropplevelse enn andre løsninger og bruker RDP-protokollen for å levere virtuelle arbeidsstasjoner i et klient-server-oppsett.

Kjøpssummen som Microsoft må ut med er foreløpig ikke kjent. Siden Calista er et relativt nystartet selskap (2006) er nok sjansen stor for at all teknologien vil havne under Microsoft-flagget.

Programvaregiganten har også inngått en samarbeidsavtale med Citrix, som øker kompatibiliteten mellom Windows Server 2008 og Citrix XenServer. Microsoft ønsker å ta kampen opp med VMware på virtualisering, men har fortsatt et godt stykke igjen før man i det hele tatt nærmer seg.

Windows Server 2008 forventes å bli lansert i løpet av februar måned. Dette operativsystemet vil etterhvert bli oppgradert med "Hyper V", som skal bli Microsofts hovedsatsning mot VMware. Hypervisoren har allerede blitt utsatt en rekke ganger og siste informasjon i rekken oppgir sensommeren (august-september) som et mulig lanseringstidspunkt.

(Kilde: Cnet, MSNBC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen