Microsoft vil trolig by mer

Microsoft la inn et bud på oppkjøp av Yahoo for over 240 milliarder kroner.

Dette var langt over Yahoo sin verdi da budet falt.

Yahoo vil likevel takke nei til budet.

Les også:Yahoo vil ha mer penger.
Vil Microsoft virkelig kjøpe Yahoo?

Microsoft er klar for kupp
.

Vil ha mer
Mandag gikk styret i Yahoo ut offisielt og takket nei til budet fra Microsoft. De mente budet var altfor lavt. De vil ha et bud på minst 56 milliarder dollar, 12 milliarder mer enn Microsofts originale bud.

- Etter å ha vurdert Microsofts forslag nøye, er styret kommet fram til at budet er en betydelig undervurdering av Yahoo. Det dreier seg om et globalt varemerke, en stor og verdensomspennende kundekrets og enorme fremtidsmuligheter, uttaler styret i Yahoo, ifølge NTB.

Vil trolig øke budet
Microsoft på sin side mener deres bud er helt rettferdig ifølge Reuters. Likevel forventer analytikere at Microsoft vil gå med på å høyne sitt bud. Originalt lå budet på 31 dollar per Yahoo aksje. Dette kan økes til 35 eller 36 ifølge analyser, men om Microsoft går så langt som det Yahoo har bedt om tviler likevel flere på.

Microsofts egne investorer har ikke vært like glade for budet og aksjeverdien på selskapet har falt hele 13 prosent siden budet ble offentliggjort.

Høy risiko
Alternativet for Microsoft er å kuppe styret i Yahoo og presse gjennom budet. De forventer støtte for dette fra majoriteten hos Yahoos aksjeeiere, men en slik aggressiv fremgangsmåte er ikke uten risiko.

- Overtakelser, spesielt innen teknologi, er utsatt for høy risiko og store muligheter for fallitt. Aggressive oppkjøp gjør det enda vanskeligere for overtakelser å bli vellykkede. Microsoft er tydeligvis vel vitende om dette, sier analytiker Edward Jones, ifølge Reuters.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen