Microsoft vil kuppe Ipod-lansering

Apple har invitert til storstilt arrangement i dag hvor de etter all sannsynlighet blant annet vil presentere en ny Ipod Nano. Microsoft er ikke mindre frekke enn at de samtidig annonserer store forbedringer for sin Zune-spiller.

Les også: Apple planlegger storlansering.

Ny spiller, nye funksjoner
Microsoft har lenge jobbet med å komme inn på markedet for MP3-spilleren med sin Zune-spiller. Så langt har de ikke maktet å ta igjen Apples mektige eierskap til dette markedet, men nå vil de satse hardt på nye funksjoner og nye spillere. I første rekke vil Microsoft lansere nye spillere med større kapasitet. Harddiskversjonene vil få hele 120GB, mens flashversjonene vil få 16GB ifølge Cnet News.

Men Microsofts fysiske spillere er ikke det viktigste Microsoft vil lansere. Derimot satser de hardt på oppdatert software. Blant annet vil det bli mulig å kjøpe musikk du hører på radioen direkte gjennom spilleren. De nye funksjonene vil komme med oppdateringen Zune 3.0 som ifølge Microsoft vil bli sluppet 16. september. Etter planen skulle denne nyheten annonseres først neste uke, men ble fremskyndet til i dag. Trolig fordi Apple planlegger sitt store arrangement til i kveld. Oppdateringen vil også fungere med eldre versjoner av Zune. Her kan du se Microsofts egen presentasjon av de nye funksjonene.


Den nye oppdateringen vil gjøre spesielt nytte av spillerens trådløse nettilgang og radiofunksjon. Du skal med disse kjapt kunne kjøpe musikk du hører på radioen ved hjelp av få manøvreringer. Det blir også mulig for abonnenter på Microsoft sin Zune-tjeneste å streame musikk direkte til spilleren via den trådløse nettilgangen. Derimot vil Zune-spilleren ikke bli utstyr med noen egen nettleser. Det betyr at det ikke blir mulig å surfe på nett med spilleren, og nettilganger som krever innlogging via nettleser vil ikke fungere.

Her kan du lese Microsofts egen pressemelding om den planlagte oppdateringen.

Ikke til Norge
Norske kunder får derimot ikke nyte godt av oppdateringen for Microsoft har ingen planer om å lansere spilleren for det norske markedet.

- Foreløpig er spilleren kun til salgs i USA og Canada og vi har ingen umiddelbare planer om å ta den inn her i landet, sier Eirik Lae Solberg, kommunikasjonsansvarlig hos Microsoft, til Teknofil.

Det betyr at Apple enn så lenge får dominere markedet uten frykt for konkurranse fra Microsoft her i nord.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen