Microsoft vil kopiere Apple
Teknofil

Microsoft vil kopiere Apple

Internet Explorer har lenge tronet på toppen når det gjelder markedsandel for nettlesere. Microsoft har samtidig fått hard konkurranse fra både Mozilla, Opera, Apple og nå sist Google, som lanserte sin nettleser Chrome tidligere i år. Det er tydelig at Microsoft merker presset. Nå vurderer de å kopiere konkurrentene i videreutviklingen av sin nettleser.

Skuer mot Apple
Ifølge Apple Insider sier nemlig Microsoft-sjef Steve Ballmer at selskapet vurderer å benytte seg av grunnstrukturen Webkit i neste versjon av Internet Explorer. Webkit er en åpen plattform for å bygge opp nettlesere og ble først tatt i bruk i Apples Safari. Webkit benyttes ellers i Google Chrome og i flere nettlesere for mobiler.

- Åpen kildekode er veldig interessant. Apple har omfavnet Webkit og det er mulig vi også må vurdere det, sa Steve Ballmer på en konferanse hvor publikum lurte på videreutviklingen av Internet Explorer, ifølge Apple Insider.


Microsoft vurderer å gå i Apples fotspor.

Gir nye muligheter
Webkit er ansett for å gi en langt raskere nettleser enn det Internet Explorer serverer i dag. Ifølge alle hastighetstester kommer Microsoft dårlig ut. De har lagt vekt på at deres løsning tilbyr flere muligheter og funksjoner, men det er tydelig at hastighet vil bli et spørsmål ved videreutviklingen av Internet Explorer.

Samtidig byr Webkit på muligheter for å legge inn nye og innovative funksjoner i nettleseren. Dette er funksjoner Microsoft nok vil se store muligheter for. Selskapet jobber for tiden hardt med å utvikle sitt nye operativsystem Windows 7 som etter planen skal lanseres neste år. Om de samtidig vil lansere en ny nettleser er nok tvilsomt.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen