Microsoft vil kapre Iphone-utviklere

Microsoft satser for tiden hardt på å bygge opp applikasjonsbutikken som skal følge med det nye operativsystemet Windows Phone 7.

Tidligere var antall applikasjoner hver utvikler kunne legge ut i Windows Marketplace begrenset til fem. Nylig endret Microsoft reglene for Marketplace, og denne begrensningen er nå borte. Programvaregiganten har også avholdt idékonkurranser.

Nytt nå er at Microsoft tilsynelatende er i gang med å aktivt rekruttere utviklere fra Apples IOS-plattform. En av e-postene som har blitt sendt til disse utviklerne har nå havnet på internett, sammen med en kommentar fra mottakeren.

I e-posten forteller en Microsoft-representant at selskapet ønsker å investere tid og penger i å hjelpe utvikleren med å strekke seg til nye plattformer. Mer spesifikt er det selvsagt Windows Phone 7 henvendelsen gjelder.

Videre står det at operativsystemet vil være i handelen på senhøsten i år. Det har blitt spekulert i flere datoer så langt. September har vært aktuell i flere spekulasjoner. Microsoft har selv sagt at plattformen vil være tilgjengelig før julerushet. Nettstedet wmpoweruser.com, som viderebringer nyheten, tolker Microsofts e-post dit hen at WP7 dukker opp omkring november.

Henvendelsen falt tydeligvis for døve ører. Mottakeren av e-posten, Oliver Drobnik, sier at han svarte som forventet. Strategien har han adoptert av Apple, forteller han videre, og den går ut på å konsentrere seg kun om én enkelt ting, og å ikke bli distrahert av "andre ting man også kan gjøre".

- Beklager, Microsoft, min lojalitet til IOS er ikke til salgs, avslutter utvikleren med.

Microsofts brev til utvikleren Oliver Drobnik. Klikk for større utgave.
Microsofts brev til utvikleren Oliver Drobnik. Klikk for større utgave.

(Kilde: wmpoweruser.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen