Microsoft vil innta bilmarkedet

Microsofts Dick Brass bekreftet forrige uke ovenfor Yahoo News at softwaregiganten håper å implementere sitt operativsystem i alle kjøretøy. I første omgang er det bilparken man konsentrerer seg om og man er allerede etablert i 23 forskjellige bilmodeller fra BMW, Citroen, Daimler, Fiat, Hyundai, Mitsubishi, Subaru, Toyota og Volvo.

Ifølge Brass produseres det 50 millioner nye biler hvert år, og man mener derfor dimensjonene kan sammenlignes med softwaremarkedet. Det er selvsagt nettopp dette Microsoft ønsker å tjene på: stort kvantum.

Det snakkes om å introdusere TBox, som skal være den sentrale enheten i bilens nettverksystem. Denne skal gi mulighet til å kople sammen mobiltelefoner og bærbare PC-er, for total integrering i bilens elektroniske system. Overvåkningsprogrammer skal gi føreren beskjed om eventuelle hindringer på veien, automatisk betale bompenger og gi generell informasjom om bilens status.

Med tanke på at Windows-plattformen for PC har fått et rykte på seg for å inneholde en rekke bugs, er det nok flere som ser med skepsis på å legge livene sine i Microsoft-software når de er ute og kjører bil.

Ifølge Microsofts talsmann er en GPS og TBox alt man trenger for å tilføre bilen alle mulige typer funksjonalitet. Han mente også at systemet ville gjøre det lettere å administrere veiene og føre til mindre trafikk, ettersom software på TBox vil foreslå beste kjørerute for føreren.

Spørsmålet er selvsagt hvorvidt et slikt system kan sikres. Dersom man tar innbrudd på Windows-plattformen for PC som eksempel, vil kanskje fremtidens biltyv være en 14-års entusiast?

 

(Kilder: Yahoo News)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen