Microsoft vil ha dine Facebook-venner
Teknofil

Microsoft vil ha dine Facebook-venner

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Microsoft har for lengst sett at Internett er et viktig marked som etter hvert vil bli større og større. De har derfor satset hardt på nettjenester det siste året. Samtidig har de sett at de vanskelig kan leve isolert på nettet. Derfor kombinerer de nå Windows Live og Facebook.

Vil samle ditt sosiale nettliv
For deg betyr dette at du nå enkelt skal kunne holde oversikten over både innhold du har på din Windows Live-konto samtidig som du har kontroll på hva som skjer på Facebook. Ved å legge til en egen applikasjon i din Live-konto vil nyheter og hendelser i Facebook enkelt feedes over. Samtidig skal det være mulig å oppdatere din Facebook-konto via både Windows Live og Messenger.

- Ettersom bruken av sosiale medier øker, er det ikke uvanlig at en person har brukerprofiler på mange ulike nettverkstjenester, noe som ofte gjør det vanskelig å holde oversikten. Samarbeidet vil gjøre det enda enklere for Windows Live-brukere å kommunisere, dele innhold og ellers holde orden på tilværelsen, sier Kristine Bjørnstad, ansvarlig for Windows Live hos Microsoft Norge i pressemelding.


Med Facebooks 1.8 millioner norske brukere og de 2,1 millioner brukerne Windows Live har i Norge håper Microsoft at tjenesten vil appellere til mange.

Vil dette bli populært?
Derimot er det usikkert hvor mange som bruker Windows Live profilen aktivt. Derimot er det utvilsomt en del som benytter Windows Live Messenger og det hadde vært nyttig om statusen her ble samkjørt med statusen i Facebook, så langt gjør ikke den nye løsningen det. Etter å ha lagt til tjenesten i min Windows Live profil ser jeg heller ikke noe til Facebook-feeden i min windowsprofil. Muligens trenger tjenesten noe tid på å oppdatere seg.

Windows gjør tydelig et forsøk her på å skape en paraply for nettets sosiale tjenester. Fra før av har de samme mulighet for Twitter og de har også inkludert tjenestene Linkedin, Myspace og Hi5 i lignende systemer. Det blir da interessant å se om Facebook-brukere i Norge fremover vil benytte Microsofts løsning for å sjekke sin Facebook-profil.

Her kan du selv teste den nye tjenesten
.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen