Microsoft vil beskytte antispyware

På tirsdag gikk Microsoft ut og advarte mot to lovforslag som var blitt godkjent av representanthuset i den amerikanske kongressen. Programvaregiganten hevder at forslagene ikke beskytter mot uberettigetede søksmål mot antispywareprodusenter.

Disse lovforslagene legger firmaer som svarer på forbrukerbehovet for gode antispywareverktøy åpne for uberettigetede søksmål bragt opp av de samme selskapene som er ansvarlige for spredningen av spyware og annen bedragersk programvare, skrev Jack Krumholtz i Microsoft i en uttalelse.

Microsoft leverer selv et verktøy for å bekjempe spyware, som fremdeles er i beta-fasen. Noen spywarefirmaer har allerede saksøkt antispywarefirmaer, saken mellom Claria (tidligere Gator) saksøkte PC Pitstop for handelskrenkelser, falsk reklamering og skadevoldende innblandelse. Claria distribuerer programvare som gir brukeren reklame i oppsprettsvinduer, som i enkelte tilfeller blir installert uten brukerens tillatelse. Også produsenten i Ad-Aware, Lavasoft, blir nå saksøkt av et spywarefirma.

Microsoft håper nå at Senatet vil legge til en paragraf i lovforslagene som forhindrer spywareleverandører fra å saksøke antispywarebedrifter.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen