Microsoft velger HD DVD

Ryktene om at Microsoft allerede hadde bestemt seg for HD DVD var altså sanne; selskapet går nå aktivt inn for Blu-Ray-konkurrenten, og brukte deler av Bill Gates sin åpningstale på CES til å reklamere for formatet.

Det skal blant annet være de gode interaktive egenskapene som fikk Microsoft til å velge HD DVD, som selskapet fremhevet i produktkavalkaden sin. Det gjør antakelig heller liten skade at PS3 bruker et annet format, som Microsoft kan bidra til å gjøre avlegs med beslutningen sin.

Vista og Xbox 360 med HD DVD

CES-åpningen til Microsoft inneholdt flere minutter der de reklamerte for spesifikke HD DVD-produkter, og Blu-Ray ble ikke nevnt med ett ord. Det skal også selges et Microsoft-merket HD DVD-produkt; i løpet av året kommer det en HD DVD-utvider til Xbox 360.

Microsoft demonstrerte også HD DVD-formatet sine egenskaper med en film (i HD video, såklart) fra Universal Studios. Denne hadde muligheten til å koble seg til Internett for å hente inn informasjon om skuespillere i enkeltscener, og viste bio- og filmografiene uten å avbryte filmen.

Microsoft skrøt blant annet av HD DVD sine muligheter til å hente frem stadig mer avansert ekstrainnhold med HD DVD - som for eksempel av produsentsporet kan vise produsenten gå rundt i en scene og peke på enkeltelementer mens han diskuterer innholdet. Det er imidlertid ingenting som skulle tilsi at dette ikke også vil være mulig på Blu-Ray-disker.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen