Microsoft vant frem i retten

Kampen mellom Microsoft og Google fortsetter. Microsoft bestemte seg for å saksøke sin tidligere ansatt som senere ble ansatt hos Google. Personen det gjelder er Dr. Kai-Fu Lee som spilte en nøkkelrolle ved utviklingen av søketeknologien til Microsoft. Lee var ansatt ved Microsofts avdeling i Kina som heter Natural Interactive Services Division (NISD). Lee kunngjorde at han skulle forlate Microsoft, men Microsoft mener han bryter en arbeidskontrakt som tilsier at han må vente i minst ett år før han eventuelt kan ansattes hos en konkurrent.

Nå har Microsoft vunnet frem i retten, det vil si Microsoft fikk tillatelse til tilbakeholdelse som gjør at Lee ikke kan bryte bestemmelsen. Det er bestemt at Lee ikke skal få lov å jobbe for Google, i hvert fall ikke før eventuelt etter rettsaken. Dommeren har bestemt at Lee ikke kan drive med et arbeid som ligner på det han drev med hos Microsoft, det vil si utvikling av søketeknologier.

Det er også bestemt at Lee ikke kan dele ut noen informasjon om det arbeid han drev med når han jobbet for Microsoft. Han kan heller ikke oppfordre andre personer til å søke jobb hos Google.

I bestemmelsen sier blant annet at Microsoft ikke kan ødelegge noen dokumenter som har med Lee å gjøre og Microsoft må betale 1 millioner dollar i sikkerhet som skal brukes i tilfelle Lee eller Microsoft bryter bestemmelsen.

Google og Lee mener rettsaken som Microsoft har satt i gang er "et spill" som skal skremme andre Microsoft-ansatte fra å gå fra Microsoft. Den endelige dommen i saken skal avgjøres i en rettsak som starter 9. januar 2006.

Kilde: CNET news.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen