Microsoft utvider nedgraderingsmulighet

De aller fleste PC-ene som selges etter lanseringen av Windows 7 vil leveres med nettopp Windows 7. Selv om dette muligens vil irritere enkelte privatkunder, vil det for dem i det store og hele være uproblematisk. Verre er det for bedrifter. Hos bedrifter må hele systemer skiftes ut, noe som innebærer tid og penger. En privatkunde kan sette inn CD-en, vente noen timer og med litt flaks er alt i skjønneste orden. Slik er det ikke for bedrifter.

Vi har allerede sett det med Windows Vista. Mange bedrifter velger å utsette oppgraderingen og heller nedgradere nye maskiner til Windows XP. Selv om Windows 7 ikke er blitt kritisert på samme måte som Vista, snarere tvert i mot, vil nok dette være aktuelt å gjøre for mange bedrifter også denne gangen. Her var det problemene startet. Microsoft har nemlig uttalt at de bare ville tilby nedgradering i 6 måneder etter offisiell lansering av Windows 7 i oktober, noe som betyr at bedrifter er nødt for å oppgradere sine systemer innen april 2010. Nedgradering til Vista vil fortsatt være mulig etter dette.

En så kort frist vil skape problemer, særlig for bedrifter som ønsker å hoppe over Vista i sin helhet og gå direkte fra XP til Windows 7. Mange har bekymret seg over dette og kritisert Microsoft for å gi bedrifter en altfor kort frist. Michael Silver hos Gartner har vært en av de større kritiske røstene.

Microsoft har nå lovet at man skal ha nedgraderingsmuligheter fra Windows 7 til XP i 18 måneder, eller frem til første "service pack" slippes. Det er ikke uvanlig at bedrifter anser første "service pack" som et tegn på at et operativsystem er blitt modent nok til å oppgradere til. Sannsynligheten for at man faktisk har disse mulighetene i 18 måneder derimot er liten, da første "service pack" historisk sett kommer raskere enn etter 18 måneder.

Selv om dette løser en del av problematikken, er ikke Silver fornøyd. Han mener at dette fortsatt kan skape store problemer for enkelte bedrifter, særlig bedrifter som venter på at spesiell hardware skal bli støttet i Windows 7. Silver mener at Microsoft heller burde sette fristen til 18 måneder eller første "service pack" avhengig av hva som kommer sist. Likevell er det ikke tvil om at Microsofts avgjørelse vil gjøre ting lettere for bedrifter fremover.

Uansett hva som skjer vil Microsoft vil slutte å vedlikeholde Windows XP i april 2014.

(Kilde: computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen