Microsoft utvider kampen mot pirater

Microsoft lanserte sitt Genuine Advantage-program i november i fjor. Nå skal Microsoft utvide dette programmet.

Brukere som laster ned tilleggsprogrammer for ikke-engelsk programvare må nå først sjekke om de har lovlig Windows på PCen sin. Microsoft tilbyr per i dag Windows XP på 24 ulike språk, pluss 20 språkstøtte som skal lastes ned, såkalte Windows XP Language Interface Packs.

Windows XP Language Interface Packs er språkpakker som er ikke komplette oversettelser av den engelskspråklige Windows, men dekker en del av det viktigste i grensesnittet. Norskspråklig Windows XP har allerede fått en komplett oversettelse, så dette gjelder ikke denne.

Brukere som laster ned slike tilleggsspakker må først sjekke at de har lovlig Windows på PCen sin. Har de ikke dette, får de ikke laste ned språkpakken. Den første språkpakken som blir påvirket av dette, blir den vietnamiske pakken som var klar for nedlasting i denne uka.

Rundt midten av 2005 skal Microsoft slå til med full kontroll av alle brukere av Windows 2000 og XP. Det vil si alle må sjekke at de har en lovlig Windows på PCen sin, før de laster ned noe fra Download Center eller Windows Update. Dette gjelder likevel ikke nedlastinger av de aller viktigste sikkerhetsoppdateringene fra Download Center eller via Windows Update.

Microsoft har tidligere prøvd å bekjempe problemet med piratkopiering med salg av rimeligere Windows-versjoner til land i fjerne Østen. Dette tiltaket har ikke være særlig vellykket.

Kilde: pcworld.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen