Microsoft utfordrer Apples multitouch

Apple har et fortrinn når det gjelder trykkskjermer. Iphone og Ipod Touch er nemlig utstyrt med berøringsfølsomme skjermer som kan registrere skjermtrykk på to punkter samtidig. Men Microsoft sitter ikke på gjerdet, og er i full gang med å tenke ut nye løsninger.

Nå viser selskapet frem tegninger av en enhet med trykkskjerm som kan brukes på en enda mer effektiv måte. Denne skjermen kan brukes fra begge sider, altså både forfra og bakfra samtidig. Teknologien har fått navnet Lucitouch.

"Gjennomsiktig" skjerm

På skjermen kan du også se fingrene dine, takket være sensorer som befinner seg på baksiden. Løsningen former et bilde bare av fingrene dine og ikke bakgrunnen for øvrig.

Bildene av enheten viser bruk av GPS, fotoredigeringsprogram (Adobe Photoshop) og et dataspill (Warcraft 3) på vanlig Windows for PC-er og Mac OS X.

Se alle bildene på Research.microsoft.com »

En skjerm som dette ble først vist frem i oktober i fjor på en prototype. Da var det imidlertid et stort webcamera stående på en stolpe på baksiden av enheten som registrerte fingrene.

Ikke den eneste

Microsoft er heller ikke de eneste som mener det er en god idé å styre mobilen fra baksiden. Japanske Mitsumi har også utviklet en prototype der du kan gjøre bestemte bevegelser på baksiden av telefonen, men uten å se hånda di på skjermen.

(Kilder: Microsoft, Gizmodo, New scientist tech, Pocket-lint, Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen