Microsoft trekker bud

Microsoft la tidligere i år 240 milliarder kroner på bordet for å kjøpe Yahoo. Yahoo har lenge sagt de vil ha mer penger, men det er ikke Microsoft villige til å gi.

De trekker derfor nå rekordbudet.

- Dere legger igjen betydelige summer
Budet var i utgangspunktet langt større enn Yahoos børsnoterte verdi. Likevel mente Yahoos eiere at det var altfor lavt i forhold til selskapet reelle verdi. De ba om at Microsoft skulle bla opp 45 dollar per aksje.

Steve Ballmer på sin side vil slett ikke gi så mye.

- Jeg trekker herved formelt Microsoft sitt forslag for å kjøpe opp Yahoo. Jeg tror fortsatt at vårt bud er det eneste alternativet som vil gi deres aksjeeiere rettferdig verdi for deres aksjer. Ved å ikke godta budet har dere og deres aksjonærer lagt igjen betydelige summer på bordet, skrev Ballmer i et brev til Yahoo lørdag.

Ingen utslag på aksjekurs
Det forventes at Yahoo sin aksjekurs vil falle kraftig når Microsoft nå har trukket sitt bud. Så langt har derimot hendelsen gjort lite utslag for selskapet. Aksjen har kun falt til 28,67 en endring på -0,10 prosent siden budet stod.

28,67 er langt mer enn aksjen var verdt før budet kom. Da lå den på like over 19 dollar per aksje. Yahoo har altså så langt uansett tjent på Yahoo sitt bud.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen