Microsoft trege med oppdateringer

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Alternativ tekst mangler

Ifølge en rapport i denne bloggen i den amerikanske avisen Washington Post, var Internet Explorer ubeskyttet i 284 dager i fjor. Det ble oppdaget i alt ti kritiske sikkerhetshull i IE i løpet av 2006 - se oversikten over hullene på denne siden.

Konklusjonen er at Internet Explorer var ubeskyttet i 78 prosent av hele 2006, og at Microsoft er ganske trege med å slippe sikkerhetsoppdateringer etter at hullene blir offentlig kjente.

Det kommer frem i rapporten at i 98 dager i løpet av fjoråret kunne IE potensielt utnyttes av angripere på grunn av offentlig kjente kritiske sikkerhetshull. Til sammenligning skal Firefox ha vært ubeskyttet i kun ni dager.

Rapporten er basert på informasjon fra Microsoft, pluss intervjuer med flere forskere innen sikkerhet.

Journalisten som skrev rapporten, Brian Krebbs, skal visstnok ha kontaktet Microsoft angående sin konklusjon før han la ut informasjonen i bloggen, men programvaregigangen skal ikke ha hatt noen innvendinger mot informasjonen, bortsett fra noen bagateller.

For ordens skyld: rapporten er for det meste basert på IE versjon 6. Versjon 7, som innebærer skjerpet sikkerhet, ble først tilgjengelig i oktober.

(Kilde: Vnunet)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen