Microsoft tørker støvet av Palladium

"Palladium" er et kodenavn som Microsoft har brukt for sikkerhetssystemet som var planlagt i neste Windows-versjon som skal lanseres neste år. Microsoft har senere endret navnet til "Next Generation Secure Computing Base" (NGSCB), blant annet etter all den negative omtalen Palladium fikk.

NGSCB har vært veldig omdiskutert, og det gikk rykter om at Microsoft skulle skrinlegge hele prosjektet, men nå virker det som dette ikke er tilfelle. Utviklere skal få preview-versjon av Longhorn på WinHEC-messen i slutten av april, og da skal Longhorn ha NGSCB innebygd.

NGSCB skulle opprinnelig bli en av hovedkomponentene i det såkalte Trustworthy Computing Initiative som er filosofien bak sikkerheten i Longhorn. Utgangspunktet i NGSCB er at sikkerheten skal være både softwarebasert ("Trusted Platform Module") og hardwarebasert ("Trusted Operating Root" eller nexus).

Et av de originale problemene med NGSCB var at alle programmer måtte omskrives for å kunne støtte systemet. Dette ble poengtert på WinHEC-messen i fjor, og Microsoft skal nå ha revurdert og omskrevet systemet.

Kilde: microsoft-watch.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen