Microsoft tapte patentsak

Alternativ tekst mangler

For ett år siden tapte Microsoft en patentsak som handler om bruk av en bestemt teknologi som brukes i et regneark. Retten beordret da Microsoft til å sette 65 millioner dollar på en sperret konto, til bruk som erstatning i tilfeller hvor patentrettigheter av denne typen er blitt brutt.

Microsoft anket dommen, men har nå tapt ankesaken mot advokatfirmaet Morrison & Foerster som førte saken på vegne av sin klient, Armando Amada fra Guatemala.

Amado er en oppfinner som har patent på en teknologi som gjør det mulig å lenke et Excel-regneark til en database. Oppfinneren som eier patentet skal i 1992 ha tilbudt Microsoft å betale en lisens for bruk av teknologien, men Microsoft avslo tilbudet.

Oppfinneren registrerte patentet i 1994, mens programvaregiganten i 1995 likevel bestemte seg for å bruke teknologien i Excel-programmet mot databaseprogrammet Access.

Nå har altså Microsoft endelig tapt ankesaken, og retten har dømt Microsoft til å betale 6,1 millioner dollar til oppfinneren. Erstatningen blir trukket fra den nevnte sperrede kontoen.

(Kilder: The Register, Morrison & Foerster)

Kommentarer (24)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen