Microsoft stopper Lindows i Sverige

  • Endret
Som kjent legger Microsoft ned store ressurser i sitt forsøk på å stoppe Lindows med å bli en stor konkurrent på operativsystemer. Men i USA har Microsoft ikke klart å stoppe Lindows, tiltross for at saken har vært oppe i retten to ganger.

Etter hvert som Lindows også har etablert seg i Europa, har også Microsoft og deres advokater fulgt etter med tilsvarende søksmål i de forsekjellige landene. Mye kan tyde på at rettsapparatet her i Europa støtter Microsoft mer en i USA.

Så langt har Microsoft fått medhold i Finland, der ble Lindows stoppet den 1. desember. Nylig satte også Svenske myndigheter en midlertidig stopper for salget av operativsystemet. Lindows kan risikere en bot på 3 millioner SEK dersom de ikke overholder domen.

Det svenske rettsapparatet konkluderer med at Lindows ikke får selge produkter som bryter med beskyttelsen av varemerket Microsoft. Dette vil si at de ikke får lov til å bruke verken Lindows, Lindows.com eller LindowsOS på sitt operativsystem.

Lindows angriper Microsoft og hevder at de forsøker å hindre en konkurrent på operativsystemmarkedet. Microsoft på sin side hevder at de kun ønsker å beskytte rettighetene til sitt eget varemerke. De presiserer at søksmålene ikke er noe forsøk på å hindre konkurranse.

I tiden fremover kommer advokatene til Lindows til å møte Microsoft i retten også i Belgia, Luxemburg, Nederland og Frankrike.

Les også: Microsoft battle with Lindows moves to Europe publisert 9. desember.

Den 8. desember ble det også gjort kjent at Microsoft dumper prisene på Windows XP for å møte konkurransen fra Lindows. I USA selges operativsystemet enkelte steder for 50 $. Les mer om det her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen