Microsoft søker patent på smilies

Det var en del som trodde dette var en dårlig spøk, men Microsoft har altså søkt om et patent for smilies (emoticon). Dette vekker kraftige reaksjoner fordi smilies er såpass grunnleggende konsept som burde vært fritt frem for alle å bruke.

Patentet som ble publisert av det amerikanske patentstyret på torsdag handler ikke om at kun Microsoft skal kunne få lov å bruke smilies, men en spesiell type såkalte custom (skreddersydde)-smilies. Dette vil likevel begrense bruken av smilies for andre hvis patentet blir godkjent. Metoden patentet beskriver handler om å velge ut piksler for å lage et emoticon-bilde, tilegne så pikslene en tegnsekvense slik at emoticonen kan rekonstrueres etter overføring av en melding.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Mark Taylor fra Open Source Consortium trodde patentsøknaden til Microsoft var en spøk, og mener søknaden er helt absurd. Jonas Maebe, en talsmann fra organisasjonen Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII), mener patentet kan brukes til å forhindre konkurranse med lynmeldingsprogrammet MSN Messenger.

Det er mange flere som er svært skeptiske til dette utspillet fra Microsoft, men Microsoft har foreløpig ikke kommet med noen kommentarer til skeptikerne.

Kilde: zdnet.co.uk

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen